Бањац негирао кривицу за убиство Јанковића

Небојша Томашевић
Бањац негирао кривицу за убиство Јанковића

Бањалука - Југомир Бањац (29) из Бањалуке изјаснио се данас у Окружном суду Бањалука да није крив за убиство суграђанина Владимира Јанковића (27).

Бањац је оптужен да је 25. фебруара ове године око 1.30 часова убио Јанковића испред ноћног клуба "Кантри" у бањалучком насељу Ада. Осим убиства, на терет му је стављено и наношење тешких повреда и недозвољено посједовање оружја.

Према наводима у оптужници, убиству је претходила свађа са групом младића у којој је био и Јанковић. Наведено је да се Бањац прво посвађао са Александром Ђајићем испред клуба "Кантри". Током свађе Бањац је шаком у главу ударио Ђајића и оборио га на бетон. Ђајић је од ударца задобио потрес мозга и тешке повреде главе.

Бањац је послије тога отишао до свог аутомобила и узео пиштољ за који није посједовао дозволу. У том тренутку му је пришао Јанковић. Између њих је дошло до гурања, Бањац је испалио два хица према Јанковићу, а један га је погодио у главу.

Очевици су послије убиства испричали да је Јанковић желио да заштити свог пријатеља Ђајића. Рекли су да су непосредно прије убиства Јанковић, Ђајић и Ђорђе Ваван дошли до "Кантри клуба" и на улазу срели Бањца.

- Приликом мимоилажења на степеницама Бањац је Ђајићу, са којим је наводно и раније имао неспоразума, рекао: "Шта ме гледаш?", а када му је овај узвратио да га не гледа, он га је ударио шаком у главу. Јанковић се умијешао да одбрани пријатеља, али га је Бањац испред кафића убио хицем из пиштоља - испричали су очевици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана