Аутом усмртио дјечака, добио три године затвора

Небојша Томашевић
Аутом усмртио дјечака, добио три године затвора

Бањалука - Бојан Маричић (24) из Лакташа осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора јер је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо трогодишњи Горан Дакић, а тешко повријеђена његова полусестра Јелена Рољић.

Уз затворску казну изречена му је и мјера забране управљања возилом "Б" категорије у трајању од двије године.

Судско вијеће којим је предсједавала судија Олга Пантић Маричића је ослободило плаћања трошкова поступка.

Маричић је раније на почетку суђења признао кривицу за ово дјело и рекао да се каје.

Према пресуди Маричић је несрећу скривио 3. маја прошле године када је возећи пијан са 1,82 промила алкохола у организму "пежоом" слетио с пута и ударио Горана и Јелену у Бакинцима код Лакташа. Наводи се да је ишао из Бакинаца према Александровцу и возио је недозвољеном брзином од 85 километара на час. Том приликом је због тога изгубио контролу над возилом, ударио у десну банкину поред пута након чега се вратио на коловоз занио и прешао на лијеву страну пута гдје ударио пјешаке Горана и Јелену. Након тога возилом се преврнуо на пјешаке. Усљед тежине повреда дјечак Горан Дакић је преминуо на лицу мјеста, а Јелена Рољић је задобила тешке повреде.

Образлажући пресуду судија Пантић је казала да је вијеће приликом одмјеравања казне за Маричића цијенило низ  олакшавајућих околности.

- То су  признање и кајање као и његова младост и чињеница да раније није осуђиван. Олакшавајуће је за њега је узето и то што је породичан човјек и има двоје малољетне дјеце - казала је судија Пантић.

Нагласила је да је суд на другој страни цијенио и чињеницу да је Маричић возио пијан и да се несрећа догодила искључиво због његовог пропуста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана