Анализа ДНК открила пљачкаше поште

Небојша Томашевић
Анализа ДНК открила пљачкаше поште

Бањалука - Окружни тужилац Биљана Јанковић јуче је у бањалучком Окружном суду казала да је пљачка 74.000 марака из пословнице "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања, за коју се терети Владимир Малић (32) из Бањалуке, расвијетљена на основу ДНК вјештачења трагова.

Осим Малића оптужен је и Јован Јошило, који се терети да му је помогао послије пљачке.

Јанковићева је на почетку суђења пред вијећем, којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић, истакла да ће материјалним доказима и саслушањем свједока доказати да су оптужени починили дјела за која се терете. Јошило и Малић, који је бивши полицајац, истакли су да нису починили кривична дјела за која се терете.

Према наводима у оптужници, Малић је пословницу "Пошта Српске" опљачкао 10. новембра 2009. године са још двије за сада непознате особе. Они су маскирани фантомкама и наоружани аутоматском пушком и пиштољима око 7.40 часова ногама развалили врата пословнице и ушли унутра. Потом су Малић и његови саучесници оружје усмјерили према радницима, жени С. М. и мушкарцима Б. А. и Ш. С., те им наредили да легну на под и викали: "Лези доље", "Дај новац", "Пензије су, знам да има новца". Том приликом ухватили су С. М. за косу и вукли је, а Б. А. су ударили ногом у међуножје. Послије тога су узели новац и побјегли. До пословнице "Пошта Српске" довезли су се "аудијем 80". Малић је одмах послије пљачке поште запалио "ауди 80" и том приликом је задобио опекотине.

Јошило се терети да је послије пљачке ове поште 11. новембра помогао Малићу да набави здравствену књижицу на лажно име Игор Голијан, на основу које су му саниране опекотине у болници Касиндо у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана