Адвокат Радетић тврдио да је уговор о препису имовине фиктиван

Небојша Томашевић
Адвокат Радетић тврдио да је уговор о препису имовине фиктиван

Бањалука - Свједок тужилаштва Драго Јевић изјавио је у бањалучком Окружном суду да је адвокат Драган Радетић (57), у разговору којем је он присуствовао, рекао да је уговор према којем Јосип Ћорић продаје имовину Радетићевој пуници Јелени Ђенадија (78) фиктиван.

Јевић је ово изјавио на суђењу Радетићу и његовој пуници Јелени Ђенадија, који се терете да су сада покојног Јосипа Ћорића преварили за имовину вриједну више од 160.000 марака.

Јевић је рекао да је у цијели случај укључен након што је син Јосипа Ћорића у кући пронашао уговор према којем сва имовина припада пуници Јелени Ђенадија.

Додао је да им је предложио да ангажују адвоката и рекао им да би требало да разговарају са Радетићем који је водио случај.

- Радетић нам је у једном разговору рекао да је имовина преписана фиктивно како би се сачувала од општине. Међутим, на имовину је била стављена и хипотека, за коју Радетић није желио да буде скинута - рекао је Јевић.

Радетић се терети да је злоупотребом овлашћења на основу лажног уговора о пружању адвокатских услуга без сагласности Јосипа Ћорића од општине Приједор наплатио 120.268 марака накнаде за Ћорићево изузето земљиште и камату у износу од 30.465 марака. Од тога Ћорићу је пребацио само 30.000 марака. Терети се и да је Ћорића довео у заблуду и увјерио га да своју имовину вриједну око 160.000 марака, коју је тестаментом био оставио сину, препише на његову пуницу Јелену Ђенадија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана