Адвокат преварио клијента за више од 160.000 марака

Небојша Томашевић
Адвокат преварио клијента за више од 160.000 марака

Бањалука - Свједок тужилаштва Горан Ћорић изјавио је у бањалучком Окружном суду да је њега и његовог оца Јосипа Ћорића преварио адвокат Драган Радетић (57), којем је вјеровао.

Он је ово изјавио на почетку суђења Радетићу и његовој пуници Јелени Ђенадија (78) који се терете да су Јосипа Ћорића преварили за имовину вриједну више од 160.000 марака.

Ћорић је истакао да је схватио да га је Радетић преварио након што је сазнао да је он имовину његовог оца преписао на пуницу на основу купопродајног уговора. Потом је на ту  имовину ставио хипотеку. Додао је да је послије одређеног времена с Радетићем отишао у банку и да му је он рекао да је скинуо хипотеку, али кад је провјерио да ли је то тачно сазнао је да на имовини постоји још једна хипотека. 

Према наводима у оптужници Радетић је злоупотријебио своја овлашћења и на основу лажног уговора о пружању адвокатских услуга без сагласности Ћорића од општине Приједор наплатио накнаду за његово изузето земљиште у износу од 120.268 марака као и камату у износу од 30.465 марака. Новац је пребацио на свој рачун, а да са тиме није упознао Ћорића. Ћорићу је на рачун пребацио само 30.000 марака, а по уплати је сачинио двије признанице као да му је и у готовини дао 45.000 марака. Терети се и да је Ћорића довео у заблуду и увјерио га да сву имовину вриједну око 160.000 марака, коју је тестаментом био оставио сину, препише на његову пуницу Јелену Ђенадију како би је наводно сачувао, јер због поништене пресуде за исплату одштете за експроприсано земљиште мора да врати новац општини. Ђенадија је због овог оптужена за превару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана