11 година робије за двоструко убиство

Вечерње новости
11 година робије за двоструко убиство

Смедерево -- Милорад Филић (27) који је у јануару ове године пијан и под дејством дрога аутомобилом убио Анђелу Станимировић и Милоша Филића, осуђен је на 11 година затвора.

 

Шеснаестогодишња Анђела и деветнаестогодишњи Милош убијени су док су стајали на тротоару.

Вијеће Вишег суда у Смедереву, којим предсједава судија Драгослав Милановић, у четвртак је Милорада Филића огласило кривим због тешког дјела против безбједности јавног саобраћаја и неовлашћеног држања опојних дрога и осудило неправоснажно на јединствену казну затвора у трајању од 11 година.

Макисмална казна за ово кривично дело је 12 година затвора.

"Ово је био један мучан процес, два млада живота су неповратно изгубљена, и никаква казна не може их вратити. Суд се трудио да савесно, законито и професионално одмери доказе и казну", казао је судија Милановић.

Стравична несрећа догодила се 23. јануара ове године око 22:00 часа у Улици црвене армије када је Филић изгубио контролу над возилом, излетио на тротоар и покосио младића и дјевојку који су настрадали на лицу мјеста. Филић је возио брзином од 97, 6 километара на час, имао је два промила алкохола у крви и био је под утицајем опијата марихуане.

Возач голфа раније је имао 11 прекршајних пријава због непоштовања саобраћајних прописа. Од тога чак шест због вожње под утицајем алкохола.

Два пута му је изрицана мјера забране управљања моторним возилом. Кобне ноћи возио је нерегистровани аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана