Зворник: Откривено шест илегалних миграната

Срна
Foto: Илустрација

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Дражан Еркић рекао је данас да је на подручју ове управе у новембру откривено шест илегалних миграната, док су у истом мјесецу прошле године евидентирана 94 мигранта.

Еркић је на конференцији за новинаре рекао да у овом периоду мигранти на подручју Полицијске управе Зворник нису направили ниједно кривично или прекршајно дјело, те да није било прекршаја ни кривичних дјела у којима су жртве били мигранти.

Према његовим ријечима, на путевима које покрива Полицијска управа Зворник у новембру је евидентирано 40 саобраћајних незгода, што је мање за четири саобраћајне незгоде или девет одсто у односу на исти мјесец прошле године.

"Од укупно 40 саобраћајних незгода, шест је било са повријеђеним лицима, што је мање за седам саобраћајних незгода у односу на новембар прошле године", рекао је Еркић и додао да су од шест, двије саобраћајне незгоде биле са тешко и четири са лакше повријеђеним лицима.

Он је додао да су биле и 34 саобраћајне незгоде са материјалном штетом.

Еркић је рекао да је у новембру контролисано 776 возача и возила и издато 1.244 прекршајних налога, док су из саобраћаја искључена 22 возила и 54 возача, од којих је 38 искључено због вожње под дејством алкохола.

Истичући да су два возача искључена из саобраћаја због одбијања да се подрвгну алкотестирању, Еркић је рекао да је и возач који је био позитиван на дрога-тест искључен из саобраћаја.

"Из саобраћаја је искључено и седам возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога и четири возача због управљања возилом прије стицања права на управљање", рекао је Еркић и додао да је један возач искључен из саобраћаја због управљања возилом за вријеме трајања забране, као и један возач због осталих радњи у саобраћају.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић рекао је да је у новембру евидентирано 57 кривиних дјела, што је за 16,3 одсто више него у истом мјесецу прошле године.

Савић је додао да је међу евидентирним кривичним дјелима 51 било из области општег криминалитета, три кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога, два кривична дјела из области привредног криминалитета и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Он је рекао да су због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднесена 53 извјештаја против 55 лица, од којих су 13 повратници у вршењу кривичних дјела, као и три малољетна лица.

"Материјална штета која је причињена овм кривичним дјелима иносила је 73.712 КМ", рекао је Савић.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је да је стање укупне безбједности на подручју ове управе у новембру било задовољавајуће.

Он је наласио да није било кривичних дјела која би могла да изазову већу пажњу јавности, нити је било прекршаја јавног реда и мира у којима је учествовало више лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана