Детаљи оптужнице: Зворничанка ножем покушала да убије младог рукометаша

Небојша Томашевић
Детаљи оптужнице: Зворничанка ножем покушала да убије младог рукометаша

БИЈЕЉИНА - Ивана Лакић из Зворника оптужена је за покушај убиства младог рукометаша "Дрине" из Зворника Николе Томића којег је ножем убола у врат.

Оптужницу против ње је подигло бијељинско Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у овом граду.

Према том документу, Лакићева је Томића напала 16. априла ове године око два сата из поноћи испред бензинске пумпе "Нешковић" у улици Браће Југовића у Зворнику. Чим је уочила поменутог младића Лакићева је насрнула на њега и ножем га убола у врат, а на срећу он је то преживио.

- Након што је на улазу у пумпу уочила оштећеног, оптужена се с мјеста сувозача такси возила, с којим је дошла до пумпе, повишеним тоном обратила младићу. Викала је: „Помјерите се, је...м вам мајку. Изаћи ћу и побићу вас све“ - наводи се у оптужници.

Додаје се да је затим изашла из возила и кренула према Томићу, а затим се вратила у такси и из торбице узела челични нож са сјечивом дугачким 10 центиметара.

- Поново је пришла Томићу и из непосредне близине, иако је била свјесна и знала да замахивањем ножем у виталне дијелове тијела га може усмртити, што је и хтјела, Томићу је задала убодну рану лијеве стране врата у нивоу гркљана. Оштећени  задобио расјекотину у предјелу вратних артерија и вена с расјекотином мишића лијеве стране врата. То је могло довести до пресијецања артерије и вене које би довело до наглог искрварења и смртног исхода - пише у оптужници.

Додаје се и да је након убода Ивана Лакић наставила физички да насрће на Томића, упућујући му пријетње и псовке.

Недуго након напада она је ухапшена и налази се у притвору. Одлуком суда њој је одређен притвор које, према ранијем рјешењу суда, истиче 16. јула. 

Подсјетимо, Рукометни клуб Дрина Зворник саопштио је након стравичног напада да је једна женска особа покушала да убије њиховог перспективног рукометаша Николу Томића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана