Зворничанин запослио мигранта на црно и ударио полицајца

Дарко Момић, Небојша Томашевић
Зворничанин запослио мигранта на црно и ударио полицајца

ЗВОРНИК - Власник угоститељског објекта “Сорт шиша бар” Салих Ножиновић из Зворника осумњичен је да је недавно полупао стакло на вратима Дома здравља и за напад на полицајца, сазнаје “Глас Српске”

Осим тога, прије тог инцидента у његовој кафани интервенисала је полиција јер је откривено да је на црно запослио мигранта из Алжира Мохамедеа Хамадуија.

Ножиновић се тако у врло кратком периоду два пута нашао на мети истражилаца па су му уручени прекршајни налози и кривична пријава. Према непотврђеним информацијама, Ножиновић је инцидент у зворничком Дому здравља изазвао јер је био незадовољан што су била закључана врата.

- Он је у болницу довезао мајку. Врата на која је покуцао била су закључана те их је он разбио не сачекавши да му их медицинско особље отвори. Особље је позвало полицију која је брзо стигла, али је Ножиновић напао и њих. Псовао је и галамио, а када су покушали да га смире, песницом је ударио једног од полицајаца након чега је ухапшен - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Зворник потврдили су “Гласу Српске” да су хапсили Ножиновића и интервенисали у његовој кафани.

- Контролом угоститељског објекта у улици Светог Саве, власништво С. Н., у Зворнику пронађен је држављанин Алжира који је илегално ушао у БиХ и који је без пријаве о раду био запослен у локалу. Контрола је урађена на основу оперативних сазнања у сарадњи са Управом за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а РС и Пореске управе - рекли су у ПУ Зворник.

Додали су да су интервенисали неколико дана касније и привели С. Н. након пријаве да је полупао стакло на улазним вратима Дома здравља.

- Полиција је на лицу мјеста затекла осумњиченог који је галамио, а затим је и вријеђао и напао полицијске службенике. Због тога је приведен и испитан, а на терет му стављају кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и оштећење и одузимање туђе ствари - рекли су у ПУ Зворник.

Незванично сазнајемо да је Ножиновић познат полицији по чињењу прекршаја и бахатом понашању. Он је недавно појединим медијима упутио писмо у којем је рекао да је након хапшења због инцидента у Дому здравља Зворник брутално претучен у полицији.

Казне

У Пореској управи Републике Српске казали су “Гласу Српске” да су власнику “Сорт шиша бар” Салиху Ножиновићу издали неколико прекршајних налога током контрола.

- Након посљедње контроле власник поменутог бара је кажњен са 4.000 КМ, за неевидентирање промета преко фискалних каса, док је за непријављивање радника кажњен са 3.000 КМ. Инспектори су и раније контролама “Сорт шиша бара” открили исте неправилности. У његовом локалу откривен је непријављен радник. Тада је кажњен са 500 КМ због неевидентирања промета преко фискалних каса и изречена му је забрана рада на 15 дана - рекли су у Пореској управи РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана