ЖРС се огласиле о несрећи: Жена била на прузи, машиновођа учинио све да спријечи удар

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Жељезнице Републике Српске потврдиле су да је данас у 9.30 часова на отвореној прузи између жељезничких станица Челинац и Врбања (насеље Дебељаци) путнички воз који је саобраћао на релацији Добој - Бањалука, налетио на жену, која се у том тренутку налазила на колосијеку.

-Машиновођа је увидјевши женску особу како прелази пругу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се нажалост незгода и ванредни догађај није могао избјећи. На лице места по пријави ванредног догађаја, изашле су надлежне службе Хитне помоћи, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија за ванредне догађаје ЖРС – наводе у овом предузећу.

Увиђај је у току, додају, а лице које је повријеђено у овом ванредном догађају одвезено је амбулатним колима службе Хитне помоћи Бањалука.

ИЗ ЖРС и овај пут апелују и упозоравају грађане на обавезно поштовање прописа, забрану ходања пругом и задржавања на колосијецима, као и на обавезно поштовање  забране приласка прузи на мјестима гдје то није дозвољено.

-Жељезничка пруга прелази се искључиво на мјестима где је то дозвољено и предвиђено. Пјешаци, као и сви други учесници у саобраћају су у обавези да поштују сигнализацију и знакове упозорења крај пруге, те да се не крећу по прузи.

Само поштовањем прописа, сигнализације и упозорења, одговорношћу према себи и другима, могу се спријечити несреће и сачувати људски животи – наводе у ЖРС.     

Жена је она превезена у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске.

Жена коју је јутрос ударио воз у бањалучком насељу Дебељаци примљена је у Ургентни центар и у току је дијагностика њеног здравственог стања, речено је у УКЦ-у.

- Након дијагностике биће познато више информација о њеном здравственом стању - навели су из УКЦ-а за Срну.

Хитна помоћ је жену довезла у 10.35 часова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана