Зорићу потврђена казна од 27 година робије за свирепо убиство

Н.Т.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду којом је Жарко Зорић (40) из Приједора осуђен на 27 година затвора због свирепог убиства своје дјевојке Неде Милојевић (44), те подметања пожара у њеном стану чиме је покушао да прикрије злочин.

Првостепену пресуду му је изрекао Окружни суд у Приједору након што је Зорић признао кривицу те је осуђен за тешко убиство и изазивање опште опасности.

Злочин се догодио  20. јануара у стану жртве у улици Илије Стојановића у Приједору. Како се наводи у пресуди  Зорић је након крађе свађе са Милојевићевом, узео кухињски нож те је више пута убо у предјелу главе, врата и руку. Жртва се покушала заштитити рукама и задобила је више убодних и резних рана од којих је пала на лежај. 

Даље је наведено да за жртва лежала трпећи болове, Зорић узео трулекс крпу и угурао јој у грло, услијед чега је дошло до насилног угушења.

Према пресуди Зорић је након тога  прешао у дневни боравак и запалио папир, у намјери да на тај начин изазове пожар и прикрије извршење кривичног дјела.  

Наводи се да је Зорић након тога изашао из стана те отишао у Комунално предузеће у којем је био запослен, а затим у угоститељски „Болеро” гдје је конзумирао алкохол и играо игре на срећу.

 

Како стоји у пресуди  пожар се проширио на инвентар у дневном боравку и захватио међуспратну конструкцију.  Усљед сагоријевања је дошло до урушавања дијела међуспратне конструкције у стану од З. Г. у приземљу зграде и из којег је непосредно прије тога Г.З. изашла

Ширење пожара на остатак стамбене зграде, гдје се у становима у том тренутку налазио један број станара, накнадно је спријечено благовременим реаговањем припадника ватрогасне јединице из Приједора.

Претпоставља се да је мотив овог злочина љубомора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана