Зорић признао окрутно убиство дјевојке, одрекао се права на суђење

ГС
Foto: ГС

ПРИЈЕДОР - Жарко Зорић (39) признао је данас кривицу у Окружном суду у Приједору за свирепо убиство своје дјевојке Неде Милојевић (44).

Зорић је све наводе оптужнице признао на главном претресу и тако се одрекао права на суђење. Судско вијеће је прихватило његове признање и изрицање пресуде је заказано за петак, потврђено је за УНУ.

Осим за тешко убиство на свиреп и подмукао начин, за које пријети и доживотни затвор, Зорић се терети и за изазивање опште опасности, јер је отвореним пламеном запалио стан Милојевићеве. Пожар се проширио на инвентар у дневном боравку и захватио је међуспратну конструкцију, усљед чега је дошло до урушавања дијела конструкције стана који се налази у приземљу зграде.

Злочин је почињен 20. јануара ове године око девет часова ујутро у стану Милојевићеве, на првом спрату зграде у улици Илије Стојановића у Приједору.

„Након вербалног сукоба са емотивном партнерком Недом Милојевић, са којом је живио у стану, оптужени је физички напао оштећену у кухињи. У намјери да је лиши живота узео је кухињски нож и више пута ножем убо оштећену, која се покушала заштитити рукама, у предјелу главе, врата и руку. Нанио јој је убодне и резне ране у предјелу потиљка, десног образа, доњег дијела врата, кажипрста и средњег прста десне шаке“, наводи се у оптужници.

Појашњава се да је Милојевићева усљед тих повреда пала на лежај у кухињи.

„Док је жртва лежала, дајући знаке живота и трпећи интезивне и дуготрајне болове и патње, упоран у намјери да је лиши живота и спријечи да евентуално позове помоћ, оптужени је узео трулекс крпу и исту угурао жртви у грло, свјестан чињенице да ће оштећена на овај начин трпити болове и патње, што је довело до насилног механичког угушења оштећене и смртног исхода, насталог као посљедица зачепљења гркљања и ждријела трулексом, потпомогнут оштећењем вратног дијела кичмене мождине“, наводи се оптужници.

Додаје се да је Зорић након тога прешао у дневни боравак и запалио папир, у намјери да на тај начин изазове пожар и прикрије извршење кривичног дјела, свијестан чињенице да се ради о стамбеној згради са више станара гдје ће пожаром изазвати опасност за њихове животе и имовину већег обима, на шта је и пристао.

„Након тога је напустио стан и отишао у Комунално предузеће у којем је запослен, а затим у кафе бар „Болер“ гдје је конзумирао алкохол и играо игре на срећу.

По његовом изласку из стана пожар се проширио на инвентар у дневном боравку и захватио међуспратну конструкцију, услијед чијег сагорјевања је дошло до урушавања дијела међуспратне конструкције у стану који се налази у приземљу зграде и из којег је власница непосредно прије тога изашла, док је ширење пожара на остатак стамбене зграде спријечен благовременом реакцијом припадника ватрогасне јединице из Приједора“, наводи се у оптужници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана