“Знао сам да Турковић планира да ме убије”

Горан Обрадовић
“Знао сам да Турковић планира да ме убије”

Сарајево - Свједок Тужилаштва БиХ на суђењу Зијаду Турковићу и његовој злочиначкој организацији Насер Кељменди казао је јуче у судници да је био упознат да је Турковић планирао да га убије на свадби његовог сина у Сарајеву.

- Имао сам информације од поузданих извора да се спрема експлозија на свадби мога сина и да Турковић планира да убије мене и моју породицу. Имали смо јако обезбјеђење тако да ништа од тога није било - казао је Кељменди и додао да је на свадби било око 300 гостију.

Кељменди је казао да му је Исљам Календер, свједок покајник у “случају Турковић”, детаљно испричао на који је начин Турковић желио да га ликвидира.

- Вјеровао сам му јер се то поклапало са мојим сазнањима. Када је причао он је био сав испрепадан. Казао је да је Турковић планирао са Лакићем и Рајком да постави бомбу. Говорио је: “Они су задужени за вас. Ви не знате ко је Зијад Турковић” - рекао је Кељменди.

Кељменди је казао да га је са Турковићем 2002. године упознао Мухамед Aли Гаши.

- Са Турковићем нисам у добрим односима од 2003. године када је на мене пуцао у хотелу “Холидеј ин” - рекао је Кељменди, којег медији наводе као једног од најјачих криминалаца у региону.

Турковић је казао да је Кељмендија покушао да ликвидира по наруџби предсједника Савеза за бољу будућност БиХ и власника “Aваза” Фахрудина Радончића.

- Зато је крив Фахрудин Радончић, твој пријатељ. Он је наручио и финансирао твоју ликвидацију. Жао ми је што сам прихватио налог од Фахре Радончића и његових налогодаваца да теби радим о глави - казао је Турковић.

Према наводима оптужнице, оптужени Миленко Лакић и Рајко Миловановић, који је касније убијен, требало је да поставе експлозивну направу на свадби и да убију Кељмендија. У оптужници се наводи да је Семир Церић Коке, који је пјевао на свадби, Турковићу СМС-ом јавио да је на свадби присутан и Кељменди.

- Коке је рекао да хоће да иде са свадбе раније. Ја сам му рекао да још остане. Када сам га задржао дјеловао је збуњен и узбуђен - рекао је Кељменди и додао да је послије хапшења Турковића од његове супруге Шејле преко посредника добијао пријетеће поруке.

Сукоб

Aтмосфера у судници била је максимално наелектрисана, а у једном тренутку дошло је до сукоба између Кељмендија и Лакића.

- Немој ти упирати прст. Имао си прилику да ме убијеш раније - казао је Кељменди.

Лакић је затим добацио нешто Кељмендију, а испоставило се да му је опсовао мајку на албанском језику.

- Ми преко тога не прелазимо - запријетио је Кељменди.

Турковић је сукоб испратио гласним смијехом због чега је избачен из суднице, а Лакић је казао да жели да у записник уђе да му је Кељменди пријетио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана