Злочин у Љубушком: Ударао оца рукама и ногама до смрти

Ј. Са.
Foto: Илустрација

ЉУБУШКИ - Полиција у Љубушком ухапсила је А. П. (30) из те општине због сумње да је насмрт претукао свог оца Виту П. (64), сазнаје "Глас Српске".

Из Министарства унутрашњих послова Западнохерцеговачког кантона (МУП ЗХК) саопштено је се злочин догодио у љубушком насељу Хумац.

Извор близак истрази рекао је да је младић А. П.  психички болесна особа која није имала тачно одређен мотив да почини злочин. 

"Према првим информацијама из истраге, осумњичени је највјероватније оца ударао и рукама и ногама, све док није издахнуо "испричао је овај извор.

Према његовим ријечима, доласком на терен полиција је жутом траком обезбиједила мјесто на којем се догодило убиство.

"Том приликом изузети су докази и трагови који ће бити послати на вјештачење" појаснио је извор из истраге.

Из МУП-а Западнохерцеговачког кантона саопштили су да је случај пријављен Полицијској управи Љубушки у сриједу увече.

"Одмах по пријави на мјесто догађаја изишли су службеници ПУ Љубушки, као и Хитна помоћ Дома здравља Љубушки који су у кући затекли тијело В. П. са видљивим повредама" саопштено је из полиције.

Према њиховим ријечима, видљиво је да је повреде нанијела друга особа, а у кући је затечен и А. П. који је регистровани душевни болесник .

Додају да је о свему обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва у Широком Бријегу.

"У присуству дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва ЗХК и мртвозорника,  службеници ПУ Љубушки су обавили увиђај на мјесту догађаја, а тијело преминулог је превезено на обдукцију у градску мртвачницу "Бијели Бријег" у Мостару" навели су из полиције.

Додали су да настављају с утврђивањем чињеница у вези са кривичним дјелом убиство, те да ће предмет по хитном поступку комплетирати и извјештај против осумњиченог доставити Тужилаштву Западнохерцеговачког кантона.

"Тужилац ће након тога донијети одлуку о даљим мјерама против А. П. коме се на терет ставља кривично дјело убиство" појаснили су из полиције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана