Жижан ухапшен због убиства сарајевских полицајца

Небојша Томашевић
Жижан ухапшен због убиства сарајевских полицајца

САРАЈЕВО - Марко Трифковић звани Жижан из Пала ухапшен је због сумње да је учествовао у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Кантоналног тужилаштва у Сарајеву њега су по њиховом налогу ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

- Након криминалистичке обраде осумњичени ће бити предат у надлежност тужилаштва -  рекла је портпарол Кантоналног тужилаштва Сарајево Азра Бавчић не наводећи друге детаље.

Према незваничним информацијама сумња се да је Жижан злочин починио зајдно са Александром Мацаном и Савом Маринковићем који  се налази у Њемачкој, гдје је због трговине дроге притворен до 2024. године.

Трифковић је познат по кривичним дјелима и као припадник атомафије, а због сумње да је учестовао у овом злочину привођен је и раније.

Он је био један је од осумњичених у предмету "Волан" у коме је оптужена криминална група од 27 чланова којој је на терет стављен организовани криминал и крађе аутомобила.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић убијени су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино поље.   На њих су док су се возили полицијским аутомобилом, пуцали из аутоматског оружја крадљивци возила.  Убице су на паркингу у Гетеовој улици покушавали украсти “голф 6” хрватских регистарских ознака.

Шеховић је преминуо на лицу мјеста, док је Вујиновић од посљедица рањавања преминуо у болници.

Мацан је  ухапшен крајем прошле године због сумње да је починио овај злочин, а он се  предао након што је био у бјекству дуже од мјесец. За Мацаном је била расписана и црвена Интерполова потјерница. Након предаје, Мацан је пребачен у Тужилаштво Кантона Сарајево, а с обзиром на расписану потјерницу њему је аутоматски одређен једномјесечни притвор.

СИПА је тада саопштила је да је ухапшено лице са Интерполове потјернице, у вези са предметом који се односи на откривање починилаца убиства полицијаца у Сарајеву у октобру 2018. Према непотврђеним информациама Мацан  је неколико мјесеци боравио у Шпанији, а наводно је његов ДНК траг нађен на мјесту злочина што га је повезало са убиством.

Због убиства полицајаца до сада је саслушано око 300 особа међу којима је највише оних познатих по крађама возила.

Због овог злочина је, између осталих испитан и познати осуђивани криминалац Дарко Елез, а хапшени су Милош Обрадов и Срећко Трифковић, који су се након девет мјесеци проведених иза решетака пуштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана