Зеничанин ухапшен због отмице туриста из Турске, за једним отмичаром се трага

Независне
Foto: гс

ЗЕНИЦА - Припадници Полицијске станице Немила ухапсили су С.Џ. (37) из Зенице а трагају једном особом због сумње да су учествовали у отмици турских држављана који су отети у Сарајеву, а пронађени у Кованићу код Зенице.

Према првим информацијама у питању су туристи из Турске над којима су,  по доласку у Сарајево, двије мушке особе извршиле разбојништво након чега су их уз пријетњу оружјем насилно  превезли у једну кућу гдје су и били противправно задржани све док се нису успјели ослободити и затражити помоћ.

Како се наводи у саоптењу МУП-а ЗДК јуче  у 16,10 часова  полицијској станици  Немила особа З.С., из Кованића, је пријавила да су јој пред кућу дошле три непознате мушке особе, видно преплашене и са повредама, те да су тражиле помоћ.

"Одмах након запримљене пријаве, на наведену локацију је упућена полицијска патрола која је на лицу мјеста затекла лица: А.Б., (28) К.С., (21) М.Е. (24)  и О.Х. (29) сва лица држављани Републике Турске", наводи се у саопштењу.

Ангажоване су полицијске патроле и тимови Управе полиције МУП-а ЗДК ради вршења детаљне претрага наведеног локалитета, као и подузимања других мјера и радњи из надлежности полиције.

Такође је извршен увиђај од стране увиђајне екипе Сектора криминалистичке полиције.

"Кроз обављене разговоре, наведена лица су изјавила да су на подручје Босне и Херцеговине стигла возилом из Црне Горе, са намјером туристичког обиласка главног града Босне и Херцеговине. По доласку у Сарајево, како је пријављено, над наведеним лицима је од стране двије мушке особе извршено разбојништво након чега су, уз пријетњу ватреним оружјем и употребу силе, возилом превезена на непознату локацију, гдје су у једној кући била противправно задржана све до 17.02.2022. године, када су се око 16 сати успјела ослободити и затражити помоћ од лица З.С.", наводи се у саопштењу.

У саопштењу додају да су, због сумње да се може довести у везу са извршењем кривичног дјела, Полицијски службеници Полицијске станице Немила су лишили ухапсли С.Џ., из Зенице, док се за још једним лицем интензивно трага.

"Након криминалистичке обраде и испитивања, лице С.Џ. ће у току дана бити предато на надлежност и даљње поступање Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона због постојања основа сумње да је починило кривично дјело "Протуправно лишење слободе" из члана 179. Кривичног закона ФБиХ", наводи се у саопштењу.

Додају да, са циљем прикупљања информација, те провјере навода из пријаве, у службеним просторијама Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, обављају се разговори са страним држављанима, као и свим другим лицима која располажу одређеним информацијама или се на било који начин могу довести у везу са овим догађајем.

"Предузимајући активности на документовању овог кривичног дјела, службеници Сектора криминалистичке полиције поступају у складу са налозима и упутама дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона са којим се врше сталне консултације", наводе из полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана