Зеничанин брутално убио стрица у Планинарском дому “Чолан”: Рођаку јавио да му је заклао оца

Небојша Томашевић
Foto: Агенције

ЗЕНИЦА - Алмин Колић (29) из Зенице, осумњичен да је током туче ножем брутално усмртио стрица Реџиба Колића званог Коле (52), након злочина сину жртве је путем мобилног телефона послао поруку да му је заклао оца.

Овај стравични злочин десио се у недјељу поподне у Планинарском дому “Чолан” код Зенице, гдје су се стриц и синовац посвађали. Према незваничним информацијама, полиција је за осумњиченим трагала сат и по, а он је за то вријеме сину убијеног Реџиба, Кенану, послао СМС поруку у којој је написао: “Убио сам ти оца и неће више живјети, заклао сам га”.

Реџиб и Алмин су се посвађали, наводно, око планинарског дома, а затим и потукли. Током обрачуна Реџиб је ударио Алмина, а овај је извукао месарски нож којим га је убо, усљед чега је несрећни човјек искрварио на смрт. Син убијеног Реџиба Кенан Колић за медије је испричао шта се догодило кобне ноћи и шта је претходило злочину.

- Прије три седмице тај рођак Алмин је запалио дом, а отац и још неки људи су то поправили. Недавно је тај рођак назвао мог оца и рекао да ће доћи и да ће то опет све запалити. Отац је у недјељу раном зором отишао у лов, а по повратку у дом Алмину је рекао “да нема он ништа с домом и да се с њим нико неће свађати”. Алмин му је рекао: “Немаш ти с овим ништа и ја ћу га запалити” - казао је Кенан. 

Додао је да је тада дошло до жестоке свађе између Реџиба и Алмина.

- Како су се погурали, отац је њега ударио. Алмин се препао и повукао се. Када је отац кренуо на врата и изашао до аута, Алмин га је ударио великим месарским ножем и побјегао. Свједоци су рекли да је отац само клекнуо и рекао: “Јој, убо ме је пуно” - испричао је Кенан.

Истакао је да су други рођаци његовог оца Реџиба убацили у возило, али је ту и искрварио.

- Рођак га је касније одвезао до Хитне помоћи. Алмин је побјегао с мјеста злочина, а ја сам био у граду, на послу. Позвали су ме и рекли: “Отац ти је имао проблем, тучу…” Када сам стигао до Хитне, видио сам да је отац мртав. Био је буквално расјечен, скоро преполовљен - казао је Кенан.

Према његовим ријечима, Алмин је прије мјесец и по писао Кенану да ће убити Реџиба. Иза убијеног су остала три сина.

Извјештај

Из МУП-а Зеничко-добојског кантона, наводећи иницијале, саопштили су да ће осумњичени Алмин Колић након испитивања бити предат у надлежност Тужилаштва ЗДК.

- А. К. (30) сумњичимо да је ножем нанио повреде у предјелу грудног коша педесетпетогодишњем Р. К. од којих је преминуо - рекли су у полицији. Нису наводили детаље овог стравичног злочина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана