Сокочанин пријетио жени да ће је поломити и сасути киселину у очи

ГС
Сокочанин пријетио жени да ће је поломити и сасути киселину у очи

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор Д.Ч., којег терете да је у Сокоцу уходио супругу и пријетио јој да ће сасути солну киселину у очи и пребити ноге.

Наиме, Тужилаштво је поднијело Основном суду у Сокоцу приједлог за одређивање притвора Д.Ч. због сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници и јер је прекршио заштитну мјеру од насиља у породици коју му је суд одредио.

Наиме, Д.Ч. сумњиче да је од 14. септембра до 4. октобра ове године на подручју Сокоца пријетњом да ће напасти на живот и тијело и дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство и душевно здравље своје супруге М.Ч.

Како наводе из Тужилаштва, супругу је свакодневно уходио пратећи њено кретање.

Иако је жена блокирала његов број на свом телефону, осумњичени није одустајао од контакта с њом па је са свог броја пријетио на мобилни телефон који користе њихова заједничка дјеца.

Жени је пријетио да ће јој сасути солну киселину у очи, али и да ће послати људе да јој "испребијају ноге да не може ходати" и да ће је "малољетно дијете од пет година водити".

Такође га терете да је у истом том периоду  на подручју општине Соколац прекршио хитну заштитну мјеру забрана приближавања и контактирања учиниоцу насиља жртви насиља у породици, и то на удаљености од најмање 200 метара у трајању од 30 дана, које му је изрекао Основни суд у Сокоцу, Одјељење у Палама, преносе Независне.

Упркос забрани, осумњичени је свакодневно уходио супругу М.Ч., пратећи њено кретање, те јој упућивао поменуте пријетње.

"Разлози за предлагање мјере притвора састоје се у томе да постоје околности које оправдавају бојазан да уколико се осумњичени нађе на слободи, исти ће поновити извршење истог кривичног дјела, или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна", наводе из Тужилаштва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана