Жена која је претукла дијете у основној школи у Сарајеву осумњичена за насилничко понашање

Аваз
Foto: Avaz

Након што је породица полицији пријавила случај насиља од 27. априла који се догодио у Основној школи “Сабурина", општина Стари Град, којом приликом је мајка другог ученика брутално претукла његовог вршњака 9-годишњег Д. Р. у просторијама школе, полиција активно ради на расвјетљавању овог догађаја, потврдила је за портал “Аваза” Мерсиха Новалић, портпаролка МУП-а Кантона Сарајево.

Наставила ударцима о зид и под

- Саслушано је више свједока, а испитана је и осумњичена. Службеници полиције настављају рад на документовању кривичног дјела насилничко понашање. О свему је обавијештен и тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево - казала је за "Аваз" Мерсиха Новалић.

Ујак претученог 9-годишњака Асмир Бојић је на друштвеној мрежи Фејсбук објелоданио напад на његовог сестрића који је задобио више повреда:

- У четвртак, 27. априла 2023., у ходнику једне од ОШ у Сарајеву претучен је Д.Р., ученик четвртог разреда, од стране родитеља (мајке) ученика из његовог одјељења. Након завршетка наставе, Д.Р. је кренуо кући, али га је у ходнику школе дочекала мајка дјечака из његовог одјељења, гурнувши га да се врати у ходник. Гурнула га је низ неколико степеница, те када се покушао исправити тако јако га је ошамарила да је пао на под. Кренула му је крв на нос. Након тога ухватила је дјечака јако за косу, те наставила ударцима о зид и под. Физичко злостављање дјетета јој није било довољно. Говорила му је како је њен син паметнији, а свом сину савјетовала да сваки дан Д.Р. говори да је глуп и ружан. Када је рекла да треба љубити патике њеном сину, Д.Р. је покушао то одбити, али она га је натјерала и на то понижење- навео је ујак нападнутог 9-годишњака.

Пријетила његовом сестрићу

Додао је да је жена пријетила његовом сестрићу да не смије ником рећи о овоме и да ће убити и њега и његову породицу. Своје насиље завршила је говорећи да се не боји његових родитеља. Том догађају присуствовало је двоје дјеце из одјељења, од којих је једно побјегло након што је Д.Р. ошамарен. Након што је с својим сином напустила школу, Д.Р. се вратио у учионицу, а касније је све испричао учитељици.

Напад је згрозио јавност у нашој земљи, а по свему судећи случај ће имати и свој судски епилог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана