Жена из Градишке ухапшена са 49 килограма дроге!

АТВ
Жена из Градишке ухапшена са 49 килограма дроге!

Драженка Угреновић (46), медицинска сестра из Градишке, ухапшена је у Хрватској након што је полиција код ње пронашла 49 килограма марихуане, ексклузивно сазнаје АТВ.

Угреновићка је ухапшена прошле седмице када су припадници МУП-а Хрватске, на аутопуту према Словенији, зауставили аутомобил којим је управљала и у њему открили велику количину дроге.

Медицинска сестра је одмах ухапшена и према незваничним информацијама одређен јој је истражни притвор због сумње да је починила кривична дјело неовлаштене производње и промета дрогом. МУП Хрватске званично се није оглашавао о овом хапшењу и детаљи акције засада нису познати.

Синови под истрагом због продаје дроге

Иначе, ухапшена Драженка мајка је Вељка и Марка Угреновића који су због трговине дрогом хапшени у Републици Српској. Вељко је ухапшен у акцији ”Сториџ 2” која је спроведена у децембру 2021. године на основу информацијама из апликација ”Скај” и ”Аном”. Марко је прошли мјесец ухапшен у акцији ”Рома” у Приједору и од тада се налази у притвору.

Истрагу за акцију ”Сториџ” води Тужилаштво БиХ и њоме је обухваћено више од 20 особа, али оптужница још није подигнута. Вељко је, као и већина осумњичених, у притвору провео шест мјесеци и у јуну 2022. је пуштен да се брани са слободе.

Дрогу кријумчарили у Европску унију

Предмет се пред Судом БиХ води као ”Вељко Угреновић и други”, а групи се на терет ставља кријумчарење веће количине ”сканка” из Албаније и Црне Горе у БиХ, која је заједно са оружјем складиштена у Градишци. Сумња се да су дио дроге осумњичени препродавали у БиХ, док су већи дио препакивали и кријумчарили према Хрватској, Словенији, Мађарској и Њемачкој.

То су, како се наводи у тужилачким списима, чинили возилима која су имала намјенски уграђене бункере за скривање дроге. У акцији је откривена лабораторија за узгој марихуане, одузето је око 100.000 КМ, оружје и 11 скупоцјених возила, пише АТВ.

Откривена лабораторија за узгој марихуане

Истрагу у предмету ”Рома” води Окружно јавно тужилаштво у Приједору, а осим Марка Угреновића осумњичено је још 13 особа. Током акције полиција је у селу Козаруша открила лабораторију за вјештачки узгој марихуане са 209 стабљика индијске конопље.

Заплијењено је и 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина, 790 грама хапшиша, оружје и други докази. И тај предмет се налази у фази истраге, а група се сумњичи да су од почетка 2023. до 23. априла ове године бавили производњом и прометом дроге на подручју Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана