Зељковић и остали поново на саслушању

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, те још двојица осумњичених за малверзације при набавкама при Институту, поново ће бити саслушани у Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва.

„Независним новинама“ потврђено је да је предвиђено и ново саслушање власника туристичке агенције „Травел фор Фан“ Саше Марковића, те директора фирме „Промединг“ Драгана Дубравца.

Истрага у афери „Корона уговори” је проширена и на малверзације у добојској болници „Свети апостол Лука” због чега је прије два дана ухапшен и њен директор Младен Гајић, те на продавницу оружја у Бањалуци „А.Р.М.С. системи” преко које су набављане термалне камере за мјерење температуре у УКЦ РС, а због чега је ухапшен њен власник Владимир Вулетић.

Управо због нових информација у истрази и хапшења, поступајући тужилац на ове околности планирала је саслушати Зељковића и раније ухапшене.

 Тужилаштво је уједно затражило одређивање једномјесечног притвора за ухапшеног директора добојске болнице, док је власник продавнице оружја у изолацији због корона вируса.

Заљковићу који је у међувремену, одлуком Владе Српске удаљен са мјеста директора, Марковићу и Дубравцу те директору „Проконтрола“ Славку Бојићу који су ухапшени 16. септембра два дана касније одређен је једномјесечни притвор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана