Жељко Краљевић осуђен због утаје пореза

Срна
Жељко Краљевић осуђен због утаје пореза

САРАЈЕВО - Суд БиХ осудио је условно Жељка Краљевића на годину дана затвора због утаје пореза.

У саопштењу је наглашено да се у пресуди истовремено одређује да ова казна неће бити извршена ако оптужени у року од двије године, од дана правоснажности пресуде, не почини ново кривично дјело.

Краљевић је проглашен кривим да је од 1. јануара 2016. до 10. новембра 2016. године као директор и одговорно лице у правном лицу "Конструктор-Неретва" Чапљина, умањио обавезу наведеног правног лица према Управи за индиректно опорезивање БиХ и остварио порески кредит ПДВ-а у укупном износу од 28.097 КМ, те за наведени износ оштетио буџет БиХ.

Оптужено правно лице "Конструктор-Неретва" Чапљина одговорно је за почињење кривичног дјела пореске утаје или преваре с тим у вези, те је Суд изрекао новчану казну у износу од 5.000 КМ.

Ову новчану казну је правно лице дужно да плати у року од шест мјесеци од дана правоснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења.

Истовремено се од "Конструктор-Неретва" Чапљина одузима имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела у износу од 28.097 КМ који је оптужено правно лице дужно да уплати у корист буџета БиХ у року од шест мјесеци од дана правоснажности пресуде, под пријетњом принудне наплате.

Краљевић је проглашен кривим за кривично дјело пореска утаја или превара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана