Здравку Милановићу из Чардачана одређен притвор: Пуцао на супругу јер је хтјела у Аустрију

Невена Рељић
Здравку Милановићу из Чардачана одређен притвор: Пуцао на супругу јер је хтјела у Аустрију

ЛАКТАШИ - Здравко Милановић (67) из Чардачана код Лакташа пуцао је на супругу Невенку (56) јер је био љут зато што је она опет жељела да иде у Аустрију код снахе, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим информацијама он је то испричао током испитивања у полицији. Извор близак истрази је казао да је његова супруга прије неколико дана била код снахе, а кобне вечери му је рекла да жели опет да иде, због чега је избила свађа.

- Њега је то разбјесњело, да ли због љубоморе, или чега већ, али је то довело до жустре расправе током које је он узео пушку која је била у ходнику и пуцао на жену - рекао је наш извор.

Милановићу, који је осумњичен за покушај убиства, јуче је одређен притвор на захтјев бањалучког Окружног тужилаштва због бојазни од утицаја на свједоке и доказе, као и због бојазни од ремећења реда и мира.

Његов бранилац Зоран Јошић најавио је жалбу на одлуку о притвору.

- Добро је што је суд одбио да му одреди притвор због бојазни од понављања дјела, али сматрам да нема основа ни по другим тачкама - рекао је Јошић.

Осумњичени је у понедјељак око 23 часа у њиховој породичној кући пуцао у Чардачанима, погодио супругу Невенку у груди и теже је повриједио. Жена је смјештена у Универзитетски клинички центар РС и за сада је стабилног здравственог стања. Сазнајемо да је Милановић након позива упућеног полицији сјео у аутомобил, отишао у полицијску станицу Лакташи и предао се те им дао пушку.

- Патрола је након његовог позива упућена на лице мјеста и они су се аутомобилом мимоишли. Полицајци су у кући у соби пронашли рањену Невенку која је давала знакове живота те су одмах позвали Хитну помоћ, која ју је брзо одвезла у болницу - рекао је извор близак истрази.

Милановићи имају двојицу синова, који имају кућу поред оне гдје се догодила пуцњава и такође ништа нису знали док им полиција није покуцала на врата. Кратко су испричали да је требало да иду да живе у Аустрију те да су и раније имали проблема с оцем.

- Ништа од њега нисмо тражили, само да буде нормалан - прокоментарисали су синови Милановића.

Милановић је био ловац те је тако имао и пушку из које је, како се сумњичи, пуцао у супругу.

Оружје

Полиција је код Здравка Миловановића претресом куће пронашла полуаутоматску и аутоматску пушку те муницију. Какао сазнајемо, он је на испитивању рекао да су оружје донијели његови синови и да су га они сакрили у помоћне објекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана