Полиција казнила око 150 пијаних возача

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Полиција је је током тродневне појачане контроле учесника у саобраћају широм Српске казнила око 150 возача који су возили под утицајем алкохола.

Само  је бањалучка полиција  казнила чак 91 возача због недозвољене концентрације алкохола у организму. Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је акција спроведена 19, 20. и 21. марта, те да је алко-тестирано укупно 1.297 возача.

Од укупног броја кажњених, 48 возача имало је од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, 27 возача од 0,81 до 1,50, док је 12 возача задржано у службеним просторијама до истрежњења због више од 1,5 промила алкохола у крви.

У саопштењу се наводи да су међу кажњенима три “млада возача”, односно млађа од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

Током акције издато је 39 прекршајних налога по другим основама. Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче да не сједају за волан под дејством алкохола.

На подручју у надлежности Полицијске управе Зворник ухапшено је шест возача са више од 1,5 промила алкохола у организму, који су задржани до истрежњења.

У регионалној акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога, контролисана су 293 учесника у саобраћају, од којих су 63 санкционисана, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

Од укупног броја контролисаних, њих 264 су тестирани, од чега је код 32 возача утврђено да су конзумирали алкохол.

У овој акцији, која је спроведена од 19. до 21. марта, евидентиран је и 31 остали прекршај по другим основама из области безбједности саобраћаја. Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности ради веће безбједности свих учесника у саобраћају.  

Полиција је у Модричи ухапсила возача из ове општине чији су иницијали М.К, код којег су утврђена 1,52 промила алкохола у крви.

Наведено лице је ухапшено јуче, саопштено је из Полицијске управе Добој.

У Требињу су у акцијама полиције кажњена 34 учесника у саобраћају због некориштење појаса, сигурносне сједалице за дјецу и неправилне употребе телефона током вожње, а 11 због вожње под утицајем алкохола, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Током провјере која је трајала од од 16. до 19. марта од 45 контролисаних кажњено је 19 возача због некориштења безбједносног појаса, 12 због некориштења сигурносне сједалице за дјецу и три за неправилну употребу телефона у току вожње, а 11 за остале саобраћајне прекршаје.

Због вожње под утицајем алкохола кажњено је 11 возача у акцији појачане контроле учесника у саобраћају спроведене од 19. до 21. марта.

Код три возача је утврђене количина алкохола у крви од 0,31 до 0,80 промила, код пет количина од 0,81 до 1,50 промила и код два количина од више од 1,51 промила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана