Због убиства чобана ухапшени његов зет и двојица малољетника

Јелена Станић
Због убиства чобана ухапшени његов зет и двојица малољетника

САРАЈЕВО - У Травнику је полиција ухапсила мушкарца чији су иницијали Ћ.Х. (26) и још двојицу малољетника који се доводе у везу са убиством чобана Џевада Рамуља (51) из Новог Травника.

Његово тијело  пронађено је јуче у камп-кућици у Мухољићима код Новог Травника.

Према незваничним информацијама, за убиство Рамуља је осумњичен његов зет, у чему су му, како се сумња, помогли малољетни син Џ.Р. и пријатељ, јављају федерални медији.

У сарадњи са надлежним тужилаштвом против осумњичених се предузимају законом прописане мјере и радње.

- Извршени су претреси на више локација, прикупљана су оперативна сазнања на терену, саслушан је већи број свједока, те предузете и друге мјере с циљем расвјетљавања овог дјела, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона.

У оквиру ових активности, пронађена је и аутоматска пушка за коју се сумња да је кориштена за убиство.

Како је потврђено "Гласу Српске", тијело несрећног човјека пронашли су чланови породице јуче око 7.30 часова на њиховом имању у кућици, гдје је боравио док је чувао овце.

Претпоставља се да је убица усмртио Рамуља на спавању, јер је настрадали пронађен у кревету, покривен јорганом до главе.

Породици Рамуљ ово је друга трагедија која се догодила на сличан начин. Прије 33 године брат убијеног упуцан је код Бугојна. Њега је упуцао у главу човјек са којим се посвађао због тога што су се помијешале овце из два стада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана