Због сексуалних насртаја дјевојчица се покушала убити: Мајка оптужена за занемаривање дјеце

Ј. Са.
Због сексуалних насртаја дјевојчица се покушала убити: Мајка оптужена за занемаривање дјеце

БУГОЈНО- Против Алисе О. из Доњег Вакуфа Општински суд у Бугојну потврдио је оптужницу, коју је против ње подигло Тужилаштво Средњобосанског кантона, због кривичног дјела запуштање или злостављање дјетета или малољетника.

Алиса се оптужницом терети да је током 2020. године, па све до момента подношења извјештаја о кривичном дјелу у децембру 2021. године занемарила функције збрињавања и одгоја малољетне дјеце Д. О., Л. О. и Л. Е., на начин да је у више наврата у том периоду била одсутна из куће у којој је боравећи у угоститељском објекту у Доњем Вакуфу и другим угоститељским објектима, конзумирајући алкохолна и друга пића.

За вријемем њеног боравка ван куће дјеца су се без пратње родитеља у више наврата кретала по граду и разним локалитетима на подручју општине Доњи Вакуф, те боравила у више наврата код њезине мајке В. О. како не би били сами. Усљед њеног занемаривања дјеце као родитеља њена малољетна кћерка била је изложена сексуалним насртајима од пунољетне особе због чега је поднесена пријава, а затим се дјевојчица покушала објесити, након чега се лијечила од психичких болести на Психијатријској клиници у КЦУС-у у Сарајеву.

Поред тога, дјевојчица је 8. марта 2021. године заустављена од полиције док је била у друштву пунољетне особе код које је пронађена дрога.

Дјеца Д. О. и Л. О., који похађају Основну школу у Доњем Вакуфу у више наврата су изостајали из школе и занемаривали школске обавезе, што се одразило на школско владање и учење, наведено је у оптужници.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана