Због продаје уља канабиса приведени бизнисмен, манекенка и полицајац, трагају за политичарем

Jасмина Салопек
Због продаје уља канабиса приведени бизнисмен, манекенка и полицајац, трагају за политичарем

ЗЕНИЦА- У оквиру акције "Мета", коју полиција од јутрос спроводи на подручју Сарајева и Високог, ухапшено је осам особа док се за двије трага, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама, они су осумњичени за нелегалну трговину канабисовим уљем и до краја дана би требали бити предати у надлежност Тужилаштва Зеничко-добојског Кнатона.

Како сазнајемо, међу приведенима су и бизнисмен Гордан Мемија, који је приведен у Одјел за наркотике МУП-а Кантона Сарајево, Махир Очуза,  манекенка  Џејла Главовић-Очуз  и један полицијски службеник Полицијске управе Високо. Осумњичен је и Рефик Куграш бизнисмен и бивши предсједник Кантоналног одбора А-СДА Зеничко-добојског кантона који је за сада недоступан органима гоњења.

Из МУП-а ЗДК раније јутрос су саопштили су полицијски тимови започели истовремене претресе на 13 локација на подручју Високог, седам на подручју Кантона Сарајево и двије локације на подручју Тузланског кантона.

Ради се о наставку опсежне полицијске акције кодног назива "Мета", коју спроводи Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и која је усмјерена на хапшење особа које се сумњиче за извршење кривичних дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, одавање службене тајне, злоупотреба положаја или овлашћења и надриљекарство.

Активности у оквиру ове акције се подузимају у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, те се поступа по наредбама општинских судова у Зеници и Високом, а данашње активности се спроводе у сарадњи са полицијским тимовима Федералне управе полиције, Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Више детаља о резултатима саме акције моћи ћемо потврдити током дана, по окончању назначених активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана