Због пријетњи свједоку у случају убиства Башића ухапшен "стари знанац" полиције!

Н.Т.
Због пријетњи свједоку у случају убиства Башића ухапшен "стари знанац" полиције!

ПРИЈЕДОР - Вања Вуковић из Приједора ухапшен је данас због сумње да је пријетио свједоку који треба да свједочи против Далибора Раилића званог Дуги коме се суди у Суду БиХ за убиство начелника Сектора криминалистичке у Приједору Раденка Башића, потврђено је "Гласу Српске".

- Вуковић је свједоку пријетио и тражио да промијени исказ на суду - рекао је наш извор.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштено је да су Вуковића ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС на подручју града Приједора под надзором Тужилаштва БиХ.

- Лице В. В. је ухапшено због постојања  основи сумње да је извршили кривично дјело ометање правосуђа, а које се односи се на наставак активности у оквиру поступка који се води пред Судом БиХ у предмету тешко убиство извршено на штету начелника Сектора криминалистичке полиције, Полицијске управе Приједор Раденка Башића. Након криминалистичке обраде лицe лишенo слободе ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ-саопштено је из МУП-а Српске.

Вуковић је одраније познат по кривичним дјелима, осуђиван је и има "богат досије" у полицији. Иначе, важи за члана Раилићиеве криминалне групе и са њим је веома близак. Њих дојица су били оптужени да су  ножевима изболи Михајла Ступара званог Шмит јер их је наводно друкао полицији, али су у судском поступку ослобођени кривице.

Ступар је у марту 2021. године брутално убијен у приједорском насељу Рашковац, а за злочин је оптужен Марко Момић, који такође важи за члана Раилићеве криминалне групе.

Вуковић је у децембру 2018. године правоснажно осуђен на пет година затвора због шверца око килограма хероина. Дрога је пронађена у филтеру за ваздух у аутомобилу ”пасат”. Раније је одлежао двије и по године затвора јер је 2006. године поставио експлозивну направу под аутомобил тадашњег начелника Сектора за сузбијање наркотика ЦЈБ Бањалука Горана Микановића из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана