Због несавјесног лијечења др Николина Балабан осуђена на четири и по године затвора

ГС
Због несавјесног лијечења др Николина Балабан осуђена на четири и по године затвора

БИХАЋ - Љекар Кантоналне болнице у Бихаћу Николина Балабан осуђена је на четири године и шест мјесеци затвора те осам година забране обављања посла због нарушавања здравља пацијената.

Балабан је осуђена у Општинском суду у Бихаћу јер је несавјесним лијечењем тешко нарушила здравље пет пацијената бихаћке болнице, пренио је портал Кликс.

На раније одржаном рочишту у октобру Балабан је казала да је крива и то након што је 2016. и 2017. године на неприкладан начин површински приступала супротно стандардима љекарске праксе у области патологије погријешила у биолошком потенцијалу прегледаних - присутних промјена за пет пацијената.

Из Тужилаштва УСК раније су казали да је Балабан несавјесним радом проузроковала тешке тјелесне повреде, тешко нарушење здравља и знатно погоршање постојећих болести код више особа.

Ухапшена је 2017. године након што је неколико десетина пацијената из Унско-санског кантона изашло у јавност с тврдњама да су им установљене погрешне дијагнозе од др Балабан, а што је утврђено ревидираним налазима рађеним у другим клиничким центрима.

Балабан су за нестручност оптуживале поједине колеге љекари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана