Због кријумчарења кокаина из ЕУ ухапшено седам лица

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, у сарадњи са МУП-ом Унско-санског кантона, ухапсили су јутрос седам лица осумњичених да су кријумчарила кокаин са подручја ЕУ на територију БиХ, а затим вршила даљу дистрибуцију на БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ријеч је о акцији кодног назива "Аргентина", која је реализована с циљем сузбијања неовлаштеног међународног промета кокаина.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу Мирна Миљановић изјавила је да су у оквиру ове акције слободе лишена два лица чији су иницијали Д.Г. и С.Д. код којих је пронађена дрога кокаин.

"Полицијски службеници МУП-а Српске у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона врше претрес куће и помоћних објеката на двије локације и четири возила, те се у наставку акције лишили слободе још пет лица", навела је Миљановићева.

Осумњичена лица ће у законском року бити предата пступајућем тужиоцу, који ће након испитивања донијети одлуку о даљим активностима.

Ова акција резултат је добре и координисане сарадње између Тужилаштва БиХ, МУП-а Републике Српске и МУП-а Унско-санског кантона, а са циљем процесуирања лица осумњичених за тешка кривична дјела којима се нарушава безбједносна ситуација и безбједност грађана БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана