Због изазивања незгоде покренут поступак против Вишковићевог возача

АТВ
Због изазивања незгоде покренут поступак против Вишковићевог возача

Против возача предсједника Владе Републике Српске Д.Ш. биће покренут прекршајни поступак због изазивања саобраћајне несреће у мјесту Тишча код Шековића у којој су лакше повријеђени премијер Радован Вишковић, те Ф.Ј. и М.П. из Брчког, потврђено је у ПУ Зворник.

Како сазнаје АТВ до несреће је дошло јер је премијеров возач прешао у лијеву коловозну траку и предњим десним дијелом џипа ”туарег” ударио у предњи десни дио ”голфа” којим је управљао Ф.Ј. 

”О незгоди је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву Подручна канцеларија Власеница, који се изјаснио да у наведеној саобраћајној незгоди нема елемената кривичног дјела и да се ради о прекршају. Против Д.Ш. слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка надлежном суду”, саопштено је из ПУ Зворник.

Подсјетимо незгода се догодила јуче око 15.30 часова на магистралном путу Власеница - Кладањ.

”Полицијски службеници ПС Шековићи су извршили увиђај саобраћајне незгоде у којој су учествовала два путничка возила. Возилом ”туарег” је управљао Д.Ш. из Бањалуке са којим је на мјесту сувозача био премијер Српске, а возилом ”голф” је управљало Ф.Ј. са којим је на мјесту сувозача било лице иницијала М.П., оба из Брчког”, наводе у ПУ Зворник.

Додају да су премијеру и младићима из ”голфа” констатоване у Болници Зворник констатоване лакше повреде.

”Код возача није утврђено присуство алкохола и опојних дрога или психаоактивних супстанци у организму”, наводе у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана