Због дроге ухапшено 10 људи, међу њима превозник и професор (ВИДЕО)

Небојша Томашевић
Због дроге ухапшено 10 људи, међу њима превозник и професор (ВИДЕО)

ГРАДИШКА – У акцији Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у Градишци, која траје од раних јутарњих часова, а која је усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила трговином наркотика, ухапшено је 10 особа.

Ухапшена су лица иницијала С.Л, С.Д, М.Р, О.Ш, Д.Т, Н.Ј, Ј.К, А.Г, Н.Ђ и М.Г, сви из Градишке. Неколико особа већ је спроведено у ПУ Градишка на даљу криминалистичку обраду.

Незванично, међу ухапшенима су Саша Липовац из Градишке, човјек са богатим криминалним досијеом који је због ратног злочина одлежао десет година у затвору, превозник Данијел Тодоровић, те професор физичког васпитања у двије основне школе Александар Грандић.

- Они су осумњичени да су продавали дрогу. Још није познато да ли су били организована група - истакао је наш саговорник.

Грандић је крајем априла ове године ухапшен у акцији ПУ Градишка због посједовања 400 грама "спида", мање количине марихуане, те таблета екстазија. Липовац је 2011. године правоснажно осуђен на десет година затвора због ратног злочина над Бошњацима у селу Лисковац код Градишке у августу 1993. године. У првостепеном поступку је ослобођен кривице, али се није појавио пред Врховним судом Републике Српске након чега је ухапшен у Грузији и изручен у БиХ. У поновљеном суђењу изречена му је осуђујућа пресуда. Липовац је помињан и у афери "Азербејџан" у вези са трговином људима, односно израбљивањем радника из БиХ. Хапшен је и у акцији "Маглић" усмјереној на откривање бројних незаконитости у КПЗ Фоча.

У насељу Сењак Јединица Жандармерије је "упала" у Липовчеву кућу, док се у селу Машићи претреса хала, камионске цистерне и друга имовина коју је користио Тодоровић.

Према незваничним информацијама ова акција је резултат вишемјесечног рада полиције, а осумњиченима се на терет ставља да су се дужи временски период бавили трговином наркотика.

Претреси се врше на више локација, а на терену су и службени пси трагачи који се користе у претрази објеката које су осумњичени користили. Неколико особа већ је спроведено у ПУ Градишка на даљу криминалистичку обраду.

Акцију спроводе ПУ Градишка, ПУ Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС о Јединица Жандармерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана