Завршили на суду јер су без одобрења изнајмљивали бицикле и ромобиле

ГС
Завршили на суду јер су без одобрења изнајмљивали бицикле и ромобиле

На Илиџи у Сарајеву одузета су 34 бицикла и 10 ромобила који су изнајмљивани без одобрења, а против четири лица покренут је судски поступак, саопштено је из Управе за инспекцијске послове КС.

Током протеклог викенда кантонални тржишно-туристички инспектори затекли су приликом инспекцијских надзора на подручју Велике алеје на Илиџи већи број физичких лица који су, без одобрења за рад и одобрења за заузимање јавне површине, вршили изнајмљивање бицикала и електричних ромобила.

Ова лица вршила су изнајмљивање у срцу пјешачке зоне, гдје је свакодневно долазило до незгода и повреда узрокованих несавјесним кориштењем ових превозних средстава, навели су из кантоналне управе.

Бицикли и ромобили су привремено изузети и депоновани у Дирекцију за робне резерве КС до окончања судског поступка, који је покренут против четири особе.

Надзор је спроведен у сарадњи са Службом комуналних редара фирме "Рад" и уз асистенцију припадника Полицијске станице Илиџа и Јединице за подршку МУП-а КС.

Из Кантоналне управе за инспекцијске послове упозоравају да ће најстроже бити санкционисане све злоупотребе и неправилности које на било који начин угрожавају безбједност грађана, као и свака врста незаконитог рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана