Завршено суђење за покушај убиства Слободана Васиљевића: Двојцу четири године затвора за брутално премлаћивање

Н. Т.
Завршено суђење за покушај убиства Слободана Васиљевића: Двојцу четири године затвора за брутално премлаћивање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Миљан Милић и Стеван Гарић осуђени су у Окружном суду Источно Сарајево на по двије године и мјесец затвора због тешког премлаћивања Слободана Васиљевића из Власенице, док су осталих пет оптужених ослобођени кривице за покушај убиства.

Суд је овом приликом преквалификовао оптужницу па је поменути двојац осуђен за наношење тешке тјелесне повреде умјесто за покушај убиства.

Кривице  су ослобођени Славиша Јурoшевић, Небојша Петковић, Милутин Кандић, Горан Чалмић и Небојша Озимковић.

Раније Стефан Радовановић на основу признања кривице  осуђен на четири године затвора због покушаја убиства Васиљевића.

Бранилац Јурошевића адвокат Петко Будиша казао је да је Суд донио правичну и фер одлуку.

- Није било довољно доказа да је мој брањеник починио оно што му се стављало на терет. Ослобађајућа пресуда је једино била могућа. Ово је објективна и стручна одлука суда - рекао је Будиша.

Он је појаснио да је вијеће Окружног суда на основу изведених доказа и налаза вјештака утврдило да су Милић и Гарић починили кривично дјело наношење тешке тјелесне повреде,а не покушај убиства.

Према оптужници Слободан Васиљевић је нападнут  између 1. и 2. јуна 2019. године испред дворишта православне цркве у Шековићима. У њој пише да је дио оптужених сачекао да Васиљевић, кобне вечери, изађе из парохијског дома. Милић му је први пришао  и из своје јакне извадио металну шипку, којом је Васиљевића ударио у главу, усљед чега је он пао на асфалт, а Милић и Радовановић су наставили да га заједно ударају, и то Милић металном шипком и ногама, а Радовановић ногама, наводи се у оптужници. У том тренутку, како стоји у оптужници, до Васиљевића, који је лежао на асфалту, дотрчао је Јурошевић, заједно са Гарићем, Петковићем, Кандићем и Чалмићем, који су наставили са бруталним премлаћивањем. Васиљевић је задобио тешке повреде, након чега је завршио у коми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана