Завршено суђење Урошу Шувири: Оптужени тврди да му је убијени био попут оца

Небојша Томашевић
Завршено суђење Урошу Шувири: Оптужени тврди да му је убијени био попут оца

БАЊАЛУКА - Када узмем алкохол, погријешим и не сјећам се шта сам радио.

Кајем се због свега и жао ми је тог човјека као да ми је отац, рекао је у Окружном суду Урош Шувира (38) из Брода који је оптужен за убиство Здравка Босанчића (87) код кога је чувао стоку.

На питања свог адвоката Раде Ћулибрка казао је да се не може сјетити свих детаља, али се на питање предсједника судског вијећа Шувира присјетио да је ударио Босанчића те га је тукао ногама по ребрима и глави.

- Тог дана био сам у кафани са комшијом и пили смо пиво. Када сам се вратио увече око 21 час, Босанчић је галамио на мене што нисам одвео коње. Казао ми је да ме плаћа, а ја се вуцам. Дошло је до нагуравања, ударио сам га, а он је пао на под. Опет смо се тукли, почела му је ићи крв на нос. Мислим да сам га ударао ногама по глави и ребрима - испричао је Шувира.

Признао је да је брисао Босанчићеву крв по кући, па се пресвукао и преобуо.

Шувира је казао да је након злочина старчево тијело пребацио на кревет те је његовом сину Ранку јавио да је он умро од срца. Шувира се у судници извинио породици убијеног.

Његовим свједочењем завршено је суђење те су тужилаштво и одбрана изнијели завршне ријечи.

Тужилац Сања Гузина затражила је од суда да Шувири изрекне строжу казну јер је већ осуђиван за убиство.

- Очигледно да изречена казна није дјеловала на њега да га одврати од чињења кривичних дјела - рекла је Гузина.

Бранилац оптуженог Раде Ћулибрк сматра да нема основа да оптуженом буде изречена најстрожа казна и да је потребно узети у обзир и олакшавајуће околности.

- Треба узети у обзир његово кајање, на неки начин признање, као и тешке социјалне прилике у којима је живио. Тражим што је могуће блажу казну - рекао је адвокат Ћулибрк.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић изрицање пресуде заказао је за петак.

Шувиру оптужница терети да је 26. јануара ове године око 22 часа након краће свађе Босанчића усмртио ударцима керамичком пепељаром у његовој кући у Горњем Раткову код Рибника. Наведено је да је жртву тукао шакама и керамичком пепељаром по глави и тијелу.
 

ДОСИЈЕ

Урош Шувира је познат полицији по чињењу кривичних дјела и осуђиван је раније због убиства. Он је 2008. у Окружном суду Добој осуђен на осам година затвора због убиства Мухарема Беширевића (75) у Сијековцу код Брода. Према пресуди, брутално га је претукао и усмртио.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана