Завршено суђење Синиши Бојићу за покушај двоструког убиства: Тужилац тражи затвор, одбрана тврди да нема доказа

Н. Т.
Завршено суђење Синиши Бојићу за покушај двоструког убиства: Тужилац тражи затвор, одбрана тврди да нема доказа

БАЊАЛУКА - Окружни тужилац Далибор Врећо затражио је од вијећа бањалучког Окружног суда да Синишу Бојића (27) из Масловара осуди за покушај убиства браће Славише и Младена Петрушића, док његов адвокат Марко Микеш тврди да се ради о изазивању опште опасности.

Врећо је у завршној ријечи истакао да сматра да је оптужница доказана те је затражио да се Бојић осуди у складу са законом.

Адвокат Микеш тражи ослобађајућу пресуду јер, како је истакао у овом случају, нема доказа за покушај тешког убиства.

- Овдје се може радити једино о изазивању опште опасности. Оптужени није намјеравао никога да убије. Тужилаштво има двоструке аршине и неке овакве случајеве заводи као изазивање опште опасности - рекао је Микеш.

Бојић је рекао да није убица. Поновио је да је желио само да заплаши Славишу, јер је мислио да га је он ударио током сукоба те да се каје. Изношењем завршних ријечи тужилаштва и одбране окончан је судски поступак, а изрицање пресуде заказано је за сутра.

Бојића оптужница терети да је браћу Петрушић покушао да убије 6. марта око 21.30 часова након што се посвађао са Славишом код кафића "Мото" у Масловарама, гдје је дошло до опште туче. Наведено је да се након сукоба, с пушком вратио до куће Петрушића. Када му је Славиша отворио врата, запуцао је на њега и промашио. Додаје се да је тада Младен изашао на балкон и питао Бојића: "Шта то радиш човјече?", а он је запуцао и на њега, али га није погодио. Вјештачењем је утврђено да је оптужени у вријеме извршења кривичног дјела био у стању битно смањене урачуњивости и под утицајем алкохола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана