Завршене анализе: Дјеца брачног пара који је скочио са небодера су отрована

ГС
Завршене анализе: Дјеца брачног пара који је скочио са небодера су отрована

НОВИ САД – Синови (1 и 3) брачног пара Лава и Мартине П. С. који су скоком са солитера заједно извршили самоубиство у Новом Саду 1. марта 2024. године отровани су.

Коначни резултати обдукције утврдили су како су тачно два дјечака изгубила живот, пише Блиц.

Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду достављени су записници о обдукцијама тела и о извршеним токсиколошким анализама једногодишњег и четворогодишњег дјечака из Петроварадина.

- На основу резултата је утврђено да су код оба дјетета смрти насилне, да је код једног дјетета наступила усљед акутне депресије виталних функција због прекомјерног узимања лијека дифенихидрамин, а код другог детета услед садејства лијека дифенихидрамин и етил алкохола - речено је из новосадског ВЈТ.

Како додају, на телу једног од дјечака су констатоване повреде које имају особине лаке телесне повреде и нису имале утицаја на механизам умирања, док на телу другог дјечака није било повреда.

Истрагом је утврђено и да у овом злочину није учествовало “треће лице” али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали дјецу или је то учинио Лав или Мартина.

Како извор открива родитељи су прије убиства дјеце истраживали како некога да отрују.

Двоструко убиство и самоубиства су се догодили 1. марта када је млади брачни пар, извршио је самоубиство скоком са зграде на Лиману 2.

Они су ушли у зграду на Булевару цара Лазара 7, попели се на посљедњи спрат, разбили стаклена врата и ушли на кров, а затим заједно скочили у смрт. Брачни пар је идентификован на основу отисака прстију.

Убрзо потом је откривено да су прије него што су извршили самоубиство, убили сопствену дјецу.

Тела двојице дјечака од једне и три године пронађена су у кући у Петроварадину. Они су сахрањени заједно са мајком Мартином у Бачком Петровцу док је Лав сахрањен у Београду.

У кући у којој је живио брачни пар са дјецом пронађени су египатски симболи на зидовима. Наводно, симболи су нађени у дневном боравку, а у соби у којој су спавали је био брачни кревет и креветац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана