Завршена обдукција тијела малене Џене Гаџун

ГС
Foto: гс

Вјештак судске медицине, Нермин Сарајлић, потврдио је да је завршена обдукција тијела двоипогодишње Џене Гаџун, која је трагично преминула неколико дана након компликација при оперативном захвату у приватној клиници у Сарајеву.

Обдукција ће показати узрок смрти дјевојчице, а резултати се могу очекивати наредних дана. За потврду узрока који је довео до тешке коме током операције биће потребне додатне анализе, истрага и вјештачења коју спроводе вјештаци и тужиоци Тужилаштва Кантона Сарајево у сарадњи са припадницима полиције и инспекторима.

У циљу расвјетљавања случаја протеклих дана су обављени инспекцијски надзори у Специјалистичкој офталмолошкој ординацији “Др Халимић”, “Приватној ординацији за анестезију и терапију бола Прим. др Суад Рожајац” и Приватној стоматолошкој ординацији “Бејтовић”, преноси Клиx.

Из Тужилаштва КС су рекли да ће након анализе прикупљене медицинске документације, налаза обдукције, потребних вјештачења, анализе изјава више особа, те других радњи доказивања које се предузимају, утврдити да ли има елемената кривичне одговорности везано за лијечење и смрт дјевојчице.

Иначе, синоћ је стотинак грађана протестовало испред ординације “Бејтовић” у Сарајеву у којој је оперисана трагично преминула дјевојчица. Операцију је извела докторица Нина Јовановић из ординације “Др Халимић”. Утврђено је за др Јовановић није посједовала привремену лиценцу за допунски рад нити лиценцу Љекарске коморе КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана