Затражено продужење притвора за Зељковића и остале

Н. Т.
Затражено продужење притвора за Зељковића и остале

БАЊАЛУКА - Републичко јавно тужилаштво затражило је од Окружног суда у Бањалуци да продужи притвор смијењеном директорау Института за јавно здравство Српске Браниславу Зељковићу и осталој тројици осумњичених, који су ухапшени у истој акцији, потврђено је "Гласу Српске".

Продужење притвора затражено је и власнику туристичке агенције "Травел 4 Фан" Саши Марковићу, директору фирме "Промединг" Драгану Дубравцу и директору "Процонтрола" Славку Бојићу.

Како су нам појаснили у тужилаштву продужење притвора се тражи због бојазни да ће осумњичени утицати на свједоке,  саучеснике и доказе, те због тежине кривичног дјела и бојазни од нарушавања јавног реда и мира ако би осумњичени били пуштени на слободу. Приједлог притвора послан Окружном суду у Бањалуци, а који је средином мјесеца послао четворицу осумњичених иза браве.

Према ранијој судској одлуци, притвор за Зељковића може трајати најдуже до 16. октобра у 0.05 сати, за Бојића до 15. октобра до 17.25, за Дубравца такође до 15.октобра, у 16.40, те за Марковића до истог дана у 20.30 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана