Затражено притварање Жижана због убиства полицајаца

Небојша Томашевић
Затражено притварање Жижана због убиства полицајаца

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву предложила је одређивање притвора Марку Трифковићу званом Жижан из Пала који је ухапшен због сумње да је учестовао у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, потврђено је „Гласу Српске“.

 - Притвор је предложен због опасности од утицаја на свједоке, прикривање доказа, потом због опасности од понављања кривичног дјела и због опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности- рекли су у Кантоналном тужилаштву Сарајево.

Приједлог притвора упућен је Кантоналном суду у Сарајеву.

Према незваничним информацијама, сумња се да је Жижан злочин починио зајдно са Александром Мацаном и Савом Маринковићем који  се налази у Њемачкој, гдје је због трговине дроге притворен до 2024. године.

Трифковић је познат по кривичним дјелима и као припадник атомафије, а због сумње да је учестовао у овом злочину привођен је и раније.

Он је био један од осумњичених у предмету „Волан“ у коме је оптужена криминална група од 27 чланова којој је на терет стављен организовани криминал и крађе аутомобила.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић убијени су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино поље.

На њих су док су се возили полицијским аутомобилом, пуцали из аутоматског оружја крадљивци возила. Убице су на паркингу у Гетеовој улици покушавали украсти „голф 6” хрватских регистарских ознака.

Шеховић је преминуо на лицу мјеста, док је Вујиновић од посљедица рањавања преминуо у болници.

Мацан је  ухапшен крајем прошле године због сумње да је починио овај злочин, а он се  предао након што је био у бјекству дуже од мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана