Затражено притварање жене осумњичене за подвођење малољетног лица, полицајац још није испитан

Небојша Томашевић
Затражено притварање жене осумњичене за подвођење малољетног лица, полицајац још није испитан

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци након испитивања затражио је притварање Сарајке Е. В. (36) због сумње да је наводила малољетну особу на проституцију, док је осумњичени полицијски инспектор З.П. кога терете за полну злоупотребу дјетета старијег од 15 година још на испитивању.

Како је саопштено из бањалучког тужилаштва, приједлог за одређивање притвора за Е. В. је  стављен због опасности од бјекства, бојазни од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела

- Против Е. В. је поднесен извјештај због постојања основане сумње да је починила кривично дјело навођење дјетета на проституцију. Приједлог за одређивање притвора упућен је Основном суду у Бањалуци. Против осумњиченог З.П. из Бањалуке достављен је извјештај за  кривично дјело полна злоупотреба дјетета старијег од петнаест година. Тужилац ће  након што испита осумњиченог  на околности кривичног дјела одлучити о даљим мјерама - саопштено је из Окружног тужилаштва.

Према незваничним информацијама, осумњичена Е. В. је подводила малољетну жртву ради проституције и то је наплаћивала док З. П.  који обавља послове инспектора сумњиче за полну злоупотребу жртве.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука  З.П. ће бити суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске и против њега ће бити покренут унутрашњи поступак. Појаснили су да су у оквиру истраге на основу наредбе судије Основног суда у Бањалуци и сагласност тужиоца на више локације у Бањалуци претресене стамбене и друге просторије које користе лица лишена слободе.

- Приликом претреса пронађени су и одузети предмети који ће послужити као докази у кривичном поступку- наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана