Затражено притварање портира Дома који је обљубио дјевојчицу

Н.Т.
Затражено притварање портира Дома који је обљубио дјевојчицу

БАЊАЛУКА – Бањалучко Окружно тужилаштво затражило је одређивање једномјесечног притвора портиру Дома за дјецу без родитељског старања “Рада Врањешевић” А. К. (42) из Бањалуке због сумње да је обљубио тринаестогодишњу штићеницу ове установе.

Како је саопштено из бањалучког Окружног тужилаштва њима је пријава о овом случају достављена 24.децембра лани.

- Тужилаштву је 24. 12. 2021. године достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама, због постојања основа сумње на одређене полне радње између радника и штићенице ЈУ „Дом Рада Врањешевић” Бањалука. Тужилаштво је након спроведене истраге, 27. јануара 2022. године, дошло до нових чињеница да је почињено кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година, те је одмах наложило да се лице  А.К. лиши слободе, те након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведе у Окружно јавно тужилаштво Бањалука - саопштено је из Тужилаштва.

Наводи се да је након испитивања  поступајући тужилац осумњиченом предложио одређивање једномјесечног притвора, а приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци.

- Притвор је затражен због бојазни да би могао поновити кривичо дјело, утицати на свједоке и доказе. Ова мјера је предложена и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Из Дома „Рада Врањешевић” раније је саопштено да је директор те установе још 17. децембар лани обавијестио полицију о сумњи да је злостављна  тринаестогодишња дјевојчица. 

Према незваничним ифнромацијама полиција је након тога одмах покренула истрагу и о свему обавијестила Тужилаштво, али је А.К. ухапшен тек након што су лисице на руке стављене Е.Х. (25) из Модриче због сумње да је злостављао исту дјевојчицу. 

Модричанину је након испитивања 28. јануара одређен једномјесечни притвор,а тужилаштво га терети да је дјевојчицу обљубио у ноћи између 26. и 27. јануара ове године. Њему је на терет стављена обљуба са дјететом млађим од петнаест година и задовољење полних страсти пред дјететом.

Поменута дјевојчица је тада саслушана и на околности информација да је обљубио портир Дома „Рада Врањешевић” А. К. који је тада ухапшен.

Према непотврђеним информацијама и А. К. и Е. С. љубили су дјевојчицу и дирали је по интимним дијеловима тијела. Овај случај шокирао је Бањалуку, а да ствар буде још гора, поменута дјевојчица је са 11 година већ проживјела сличну голготу и смјештена је у Дом “Рада Врањешевић” након што је откривено да ју је бака подводила старијем мушкарцу.

Њена бака С. М. признала је кривицу и осуђена на седам година затвора, док је злостављач Симо С. који је имао односе са дјевојчицом добио 12 година робије.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана