Затражено притварање осумњичених за крађу скупоцијеног мерцедеса

Н.Т.
Затражено притварање осумњичених за крађу скупоцијеног мерцедеса

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци предложио је једномјесечни притвор Милану Ћоси (54) из Бањалуке и Александру Марићу (46) из Пелагићева због сумње да су у Загребу украли скупоцијени "мерцедес бенц АМГ ГТР" кабриолет вриједан више од 200.000 евра.

Како је саопштено из тужилаштва поменути двојац  терети за кривично дјело тешка крађа, а притвор је затражен због бојазни од бјекства, утицаја на доказе, свједоке и бојазни од ремећења јавног реда и мира. Приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

 - Осумњичеи су у временском периоду између 11. фебруара  и 19. фебруара  у Загребу  починили кривично дјело тешке крађе возила "мерцедес - бенз АМГ ГТР", кабриолет, бијеле боје. Са тим возилом су уз употребу неприпадајући регистарских ознака у намјери избјегавања полицијских контрола и система видео надзора, као и мјера граничне контроле прешли државну границу БиХ - саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука..

Поменути "мерцедес" је је произведен у серији од свега 750 комада у цијелом свијету, а  власништво је пензионера. Лопови су током крађе возила наводно из куће власника однијели и накит.

Аутомобил је полиција Републике Српске пронашла у Бошковићима код Лакташа. Незванично сазнајемо да су осумњичени Ћосо и Марић  затечени како поменути атомобил извозе из гараже гдје возило скривано након крађе.

- Полиција је оперативним радом сазнала више информација о крађи скупоцијеног "мерцедеса" као и  гдје је скривено . Осумњичени су праћени и  организована је сачекуша у којој су и ухапшени када су возило извезли из гараже. На "мерцедесу" су биле и неприпадајуће регистарске ознаке - рекао је извор близак истрази  случаја.

Осим "мерцедеса" полиција је привремено одузела и "БМВ Х5", који је како се сазнаје, кориштен као "чистач" приликом превоза украденог возила кроз Хрватску према  БиХ и који је возио један од осумњичених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана