Затражено притварање Мартића због шверца дроге из Хрватске

Nebojsa Tomasevic
Затражено притварање Мартића због шверца дроге из Хрватске

САРАЈЕВО – Поступајући дежурни тужилац Тужилаштва БиХ предложио је одређивање једномјесечног притвора осумњиченом Томиславу Мартићу (41) из Загреба који је ухапшен на подручју Лакташа са 520 грама кокаина.

Наркотици су били скривени испод тапацирунга у гепеку „БМВ-а“ којим је управљао.

- Осумњичени је ухапшен  након што су, полицијски службеници током контроле аутомобила којим је управљао на скривеним мјестима у пртљажнику возила, пронашли и одузели око пола килограма  дроге “кокаин”. На терет му се ставља  да је наведену дрогу, ради стављања у међународни промет, неовлашено кријумчарио из Хрватске на територију БиХ- саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје се да је притвор предложен због опасности од бјекства осумњиченог, с обзиром на то да он поред држављанства БиХ посједује и држављанство Хрватске као и пријављено пребивалиште тој земљи. Притвор  се предлаже и због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Мартић је ухапшен 2. августа у Лакташима у акцији Министарства унутрашњих послова Републике Српске  када је претресом „БМВ-а“ који је возио нађено 520 грама кокаин.  Мартић који иначе живи у Загребу ухапшен је након што су истражиоци добили информацију о кријумчарењу дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана