Затражено притварање Мароканца због покушаја убиства Индијца

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања предложио је одређивање притвора држављанину Марока Eyub Sargini (27) осумњиченом за покушај убиства држављанина Индије Г.С. којег је посјекао скалпелом по врату и рамену.

Како је саопштено из Тужилаштва осумњичени је 15. јула након краће свађе Иднцијцу Г.С. у намјери да га лиши живота скалпелом нанио повреде у предјелу врата и рамена.

Наводи се да се све десило тог дана око 21.10 часова у бањалучкој Гундулићевој улици.

- Осумњиченом Eyub Sargini на терет стављају кривично дјело покушај убиства, а притвор је затражен због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке те бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити покушано- наведено је у саопштењу тужилаштва.

Додаје се да ће о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци коме је приједлог упућен.

Држављанин Марока ухапшен је 22. јула након краће потраге за њим, а како је речено у полицији он и жртва држављанин Индије Г. С. нису се познавали.

Такође њих двојица нису имали пријављен боравак у Бањалуци.

Кобног дана како је потврђено у полицији прије свађе Мароканац и Индијац су се улицом возили бициклима. Након обрачуна, осумњичени је побјегао и од тада се за њим трагало.

Како је тада испричао Бањалучанин, који се затекао на лицу мјеста, он је видио двојицу да се туку и да један је другог убо.

- Људи из оближњих локала су у им пришли. Полиција и Хитна брзо су дошли дошла, блокирано је све. Када је Хитна транспортовала нападнутог мушкарца, видио сам да му је врат завијен. Било је много крви - рекао је тад Бањалучанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана