Затражено притварање Копрановића због напада на полицајца

ГС
Затражено притварање Копрановића због напада на полицајца

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање једномјесечног притвора Јеленку Копрановићу (50) из Бањалуке због почињеног кривичног дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Како је саопштено из Окружног тужилаштва Бањалука приједлог за одређивање притвора стављен је због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело. Наводе да ће о том  приједлогу одлучити судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Према тужилачком саопштењу Копрановић је кривично дјело починио 24. децембра око два часа ујутро у улици Иве Лоле Рибара, у Бањалуци.

- Поводом санкционисања непрописно паркираних возила на ужем градском подручју, полицијски службеник МУП-а РС, оштећени Д.Р. је предузимао радње из своје надлежности ради уклањања непрописно паркираног возила у власништву осумњиченог лица. Након краће вербалне расправе са полицијским службеником и одбијања да поступи по наређењима, осумњичени је песницом задао тјелесну повреду оштећеном, те му упутио пријетњу - саопштило је Тужилаштво.

Према незваничним информацијама све се десило на паркингу испред кафића “Круг” у центру Бањалуке гдје Копрановић наводно непрописно паркирао па је стигло возило такозване Паук службе. Када су радници Паук службе, међу којима је и полицајац, кренули да дижу његови возило појавио се и Копрановић сјео у свој аутомобил и кренуо да га одвезе иако је аутомобил већ био закачен. Том приликом оштетио је возило "паук службе", а након тога је песницом  ударио полицајца. Копрановић је годинама познат полицији по кривичним дјелима и више пута је хапшен и осуђиван и за најтежа кривична дјела, а раније се презивао Сјеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана