Затражено притварање инспектора осумњиченог за примање мита

Н.Т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Републичког тужилаштва предложио је одређивање притвора Урбанистичко - грађевинском инспектору Одсјека за инспекцијске послове Града Бањалука Душку Бабићу (43) из Бањалуке који је осумњичен је да је узео 5.000 КМ мита од Бањалучанина како би обуставио нелегалну изградњу на његовој земљи, потврђено је “Гласу Српске”.

Бабић је ухапшен у полицијској акцији “Коверта”, а о приједлогу за његово притварање одлучиће Окружни суд у Бањалуци. Како нам је потврђено рочиште за одређивање притвора заказано је за сутра.

Досадашња истрага је показала да је Бабић  од особе која је пријавила нелегалну градњу на својој парцели у Бањалуци тражио новац

- Тај човјек је прошле године у децембру инспекцији пријавио да друга особа  на његовој парцели  без грађевинске дозволе и његовог одобрења гради па је тражио да  се то обустави. Осумњичени Бабић је од њега тражио новац да би  радове обуставио иако је био дужан да реагује по службеној дужности у складу са пријавом и оним што утврди на терену - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, потврђено је да је Бабић  ухапшен у акцији “Коверта” због сумње да је током децембра 2023. године починио кривично дјело примање мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана