Затражено притварање држављанина Грузије осумњиченог за крађу два милиона КМ у Бањалуци

Небојша Томашевић
Затражено притварање држављанина Грузије осумњиченог за крађу два милиона КМ у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора држављанину Грузије Нои Твалабешвилију (41) којег терете за тешку крађу два милиона марака од Бањалучанке Ј.Ш. која се бави трговином девиза. (41) којег терете за тешку крађу два милиона марака од Бањалучанке Ј.Ш. која се бави трговином девиза.

Како је саопштено из Тужилаштва, приједлог притвора упућен је бањалучком Окружном суду, а осумњиченог терете за тешку крађу.

-  Осумњичени је заједно са још три непозната лица 14. маја 2024.године, око 16.22 часова, у дворишту куће у улици Реље Кнежевића, у Бањалуци,  у намјери да противправно присвоје туђу ствар  заједно и по претходном договору од оштећене  Ј.Ш. из Бањалуке, власнице мјењачнице, из руке  истргли и отуђили торбу с новцем у износу од око два милиона конвертибилних марака  - наведено је у саопштењу.

Појашњава се да је тужилац доставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања околности које указују на опасност од бјекства осумњиченог,  бојазни  да ће  сакрити или уништити доказе, те због постојања околности  које упућују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или помагаче, као и  због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

 - Притвор се тражи  из разлога  постојања ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од три  до 15 година, а које је посебно тешко с обзиром, на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу. О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног  суда у  Бањалуци - стоји у саопштењу Тужилаштва.

Полиција расвијетлила је пљачку два милиона марака од власнице мјењачнице Ј. Ш. у насељу Лауш и утврдила да иза свега стоји чак десет држављана Грузије, од чега су тројица извршиоци, а седморица помагачи.

Начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић на конференцији за медије је рекао да је ухапшени Грузин био један од извршилаца пљачке у Бањалуци.

Полиција је дошла до података да је група дуже вријеме боравила у БиХ и тражила погодне мете за пљачку, а углавном се радило о власницима мјењачница.

Како је јуче  речено на конференцији за медије Полицијске управе Бањалука, полиција и даље интензивно трага за пљачкашима.

Повезани текстови:

Ово су пљачкаши који су украли милионе у Бањалуци (ФОТО)

Потрага за још 10 држављана Грузије због спектакуларне пљачке у насељу Лауш!

ЕКСКЛУЗИВНО Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана