Затражено притварање Челичанина који је пријетио суграђанима

Н.Т.
Затражено притварање Челичанина који је пријетио суграђанима

БАЊАЛУКА - Драгану Плавшићу (48) из Челинца, кога терете да је пријетио већем броју лица с подручја ове општине, предложено је одређивање једномјесечног притвора.

Ову мјеру предложио је поступајући тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва, а приједлог је упућен Основном суду у Котор Варошу.

Како су саопштили из тужилаштва, Плавшићу се на терет ставља кривично дјело угрожавање сигурности, а притвор траже због бојазни од понављања и тежине кривичног дјела.

- Осумњичено лице  је од 22. априла до 30 .априла ове године, путем мобилног телефона и лично, угрозио сигурност више лица са подручја општине Челинац. Он је је упутио озбиљну пријетњу да ће напасти на њихов живот и тијело, те да ће запалити њихову имовину-наводи се у саопштењу тужилаштва.

Плавшић је познат од раније по чињењу кривичних дјела, међу којима су и пријетње.

Он је 2014. године осуђен правоснажно на седам година затвора због разбојништва, односно пљачке пунице од које је заједно са непознатим починиоцем и пред тада малољетним сином отео више од 3.000 КМ. Разбојништво су починили у септембру 2013. године када су жену претукли и отели јој новац.

Плавшић је у јулу 2011. године запалио кућу свог оца, која је изгорјела до темеља након чега је ухапшен. Он је и прије тога осуђиван због два разбојништва затворском и условном казном, док је у Србији осуђен због недозвољеног држања оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана