Затражено притварање Брке, сумњиче га за неколико крађа

Небојша Томашевић
Foto: Н. Томашевић

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора за Зорана Лајшића (62) званог Брко, који је осумњичен за крађе и одузимања туђих возила.

Из тужилаштва је саопштено да га терете за одузимање и оштећење туђе ствари и продужено кривично дјело крађе. Наводе да је приједлог притвора упућен Основном суду у Бањалуци, а та мјера се тражи због бојазни од понављања кривичног дјела.

- Осумњиченом се ставља на терет да је од 9. априла  до 17. маја ове године на подручју Бањалуке у улицама Слободана Јовановића, Меше Селимовића и Видовданска отуђио путничка возила и иста користио за бесправну вожњу. У наведеном временском периоду осумњичено лице је у тржним центрима на подручју Бањалуке, починио кривично дјело крађе и том приликом је присвојио различите артикле и предмете –саопштено је из Тужилаштва.

Лајшић је ухапшен у сриједу након што је затечен у крађи у Тржном центру "Тропик". Како је раније саопштено из полиције штета коју је кривичним дјелима починио осумњичени Лајшић процијењена је на око 15.000 КМ.

Лајшић иза себе има дебео полицијски досије и познат је по крађама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана